29 Ocak 2016 Cuma

Percy Jackson ve Olimposlular serisinin son kitabı Son Olimposlu kitap yorumum: Sakın ölme yosun kafa ;)



  Percy Jackson ve Olimposlular serisi bu kitapla son buluyor. Ne müthiş bir son ama! Seri kitapları okumayı seviyorum fakat son kitap olduğunu bilerek okumak içimi burkuyor doğrusu. Ama ne yalan söyleyeyim bütün beklentimi karşıladı. Percy'nin kendine has düşünme şekli ve  konuşma tarzı her zaman çok hoşuma gitmiştir. Percy'nin karakteri gözlerimizin önünde şekillendi ve düşünceleri olgunlaştı. Belki her zaman doğru kararı veremedi ama her zaman en iyisini yapmaya çalıştı. İşte bu sebeptende
kalplerimizde bir yer edinebildi ya.

  Serinin önceki kitabında Kronos yıllardır beklediği ve sinsice planladığı savaşı sonunda başlatmıştı. Kendine, planlarını uygulayabilmesi için bir beden bulması gerekiyordu ve Hermes'in oğullarından Luke'u pis işlerini yapabilmek için kullanmaya başlamıştı. Melezler şanslarının çok ama çok az olduğunun farkındaydı ama yinede Titanlara karşı yapacakları büyük savaş için hazırlık yapmaya başladılar. Kronos'un ordusu ise git gide güçleniyordu çünkü tanrılara sırt çeviren melezler ve küçük tanrılar Titanlarla birlik olmuşlardı. Tanrılar Olimpos'u korumak için hiç birşey yapamıyordu çünkü bu sırada Titanların en güçlülerinden biri olan Tayfun'la uğraşmakla meşguldüler. Artık herşey Percy ve arkadaşlarının elinde. Bunların hiç biri yetmiyormuş gibi birde kampta bir casus var ve yaptıkları tüm planları Kronos'a ulaştırıyor. Percy'nin çok büyük ve zor kararlar verip Olimpos'u ve tüm insanlığı koruması gerekiyor. Vereceği kararlar,daha önce onu öldüren bir kahramanın lanetini üstlenmek olsada bunu yapmak zorunda. Hades'in melez oğlu Nico kendini babasına ve diğer herkese kanıtlamak zorunda. Ölüler diyarının koruyucusunun oğlu olması kötü bir itibarın yanında bazı ayrıcalıkları da beraberinde getirmiyor değil tabi ki (Nico adamımsın ;) ) Anabeth yani Athena'nın yetenekli kızı kalbinin mi yoksa mantığının mı sesini dinlemesi gerektiğini hala çözemedi. Hepsinin dışında onlara dışarıdan yardım etmeye çalışan sisin ötesini görme yeteneğine sahip olan Rachel kendi kaderini keşfedecek ama bu daha önce denenmiş hatta herşeyin başlangıcını oluşturan bir lanete sebep olmuş. Rachel yinede düğümleri çözmeyi denemek istiyorsa bence bırakalımda kendi lanetiyle uğraşmak ona kalsın. Percy, 13. Olimposlu ve diğer küçük tanrılar tarafından çok büyük ve önemli bir ders alacak. Belkide bu herkesin kaderini belirleyecek. Aslında kader tanrıçaları herşeyi biliyor ve herşey incecik hayat ipliklerimizle onların elinde fakat bence onlara hiç bulaşmayalım. Herşeyin bir nedeni var ve eğer "Umut" elimizdeyse onu kaybetmemek için elimizden geleni yapmalıyız.

  Kitabın daha başında çok yetenekli bir melezi kaybediyoruz. Bu çok üzücü ama, bu ne yazık ki son kaybımız olmayacak. Çok büyük bir savaş kapıda ve bu sadece Olimpos'un değil tüm insanlığın çöküşü olabilir.

  Mitolojiye doyamayanların okuması gereken bir bir seri. Ayrıca çocuk kitabı olarak görmeyin sakın yetişkinler için yazılmış çoğu romandan on kat daha iyi kurgulanmış. Çok akıcı ve macera dolu mitolojik bir seri. Serinin son kitabı olması biraz üzücü tabi ama Zeus adına o nasıl bir sondu öyle! Tüm mitoloji tutkunlarına öneriyorum okumaktan büyük zevk alacağınıza eminim ;)

<<Yazıma kendi çektiğim fotoğrafın yanına birkaç fan art ekledim. Yapanlar çok güzel yapmış gerçekten ellerine sağlık, yazım böyle çok daha renkli oldu :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder